Köra hund

I onsdags var jag iväg och körde Hundslede det var mysigt men tror faktiskt jag gillar att gasa och lite tvåtakt bättre. Men helt klart något nytt och inte alls trist. Världens mysigaste hundar, vill bara ha allihopa.
Det var heller inte särskilt svårt att köra och dom höll bra fart. De här hundarna bor ute åren runt och är "gjorda" för det här klimatet så det är inte alls djurplågeri eller något alls. Dom älskar det dom gör och det märker man på hundarna också. Det finns flera olika stora hundgårdar här men just den här tror jag hade runt 100 hundar om jag inte minns fel, alla hundgårdar ligger utanför byn eftersom dom för ett jäkla oväsen. :)
När dom märker att man är på gång och ska åka så rycker dom och ylar och skäller för dom är så ivriga. :) 
Ska absolut göra det igen.
 
Vi besökte också en "isgrotta" det var ingen grotta riktigt. Det var ett hål rätt ner i glaciären där vi klättrade ner 40 meter och sedan gick vi nästan 200 meter in i glaciären. Trodde inte jag skulle klara det först och kände väldigt mycket klaustrofobi när jag såg det där hålet vi skulle ner i. Det gick super bra och jag är glad att jag gjorde det, så jävla coolt att ha varit inuti en glaciär!! 
 
 
Snöigt i bilen vi åkte i till hundgården.


Paus vid isgrottan och lunch.


 
Satt i släden halva turen och körde halva.
 
 
Lunch för hundar och folk.
 
 
Varg
 
 
Hålet som vi klättrade ner i. Inte konstigt man får lite klaustrofobi va?
 
 
Nere i Glaciären.


En bula inne i Glaciären, "grottan" är egentligen en smältvatten kanal som blir varje år när snön ovanpå smälter. Och från år till år ser grottan olika ut. Det här var en "död" glaciär kallade dom den för, alltså en glaciär som knappt rört något alls på sig på flera massa massa massa år.

På många ställen var det säkert 10 meter i "tak" höjd. Enda ljuset som finns är ifrån pannlamporna.
 
Så jävla coolt!
 
På de ställen där det är brant fanns det skotermattor som dom borrat fast i isen, att gå på så man inte for ner.
 
Vägen upp till ingången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0